Bloog Wirtualna Polska
Jest 1 111 295 bloogów | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Gulasz z serc kurzych i mizeria z ogórków

poniedziałek, 22 czerwca 2009 18:19
Skocz do komentarzy

Składniki:
  Na gulasz:
   -30 dag serc kurzych
   -2 duże marchewki
   -1 mała cebulę
   -pół szklanki smietany 12%
   -2 łyżeczki mąki
   -pół litra bulionu drobiowego
   -Przyprawy: vegete, pieprz, curry, ostrą paprykę i kminek
   -olej do smazenia
  Na mizerię:
   -2 ogórki świerze
   -1 szklankę śmietany sałatkowej
  -cukier, sól i pieprz : do smaku

Sposób wykonania:
     Serca dokładnie myjemy i oczyszczamy. Marchewke obieramy
myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę drobno szatkujemy. Na patelni
rozgrzać olej podsmazyć nanim serca pod koniec smażenia dodać
cebulę i jeszcze chwilę smażyć. Podsmażone serca zalewamy
bulionem dodajemy przyprawy do smaku i marchewkę pokrojoną
w kostkę. Gotujemy na średnim ogniu do momentu aż serca będa
miękkie. Śmietanę mieszamy z maką i zagęszczamy nią sos.
      Ogórki obrać ze skórki zetrzec na tarce o gróbych oczkach
lub pokroić w cienkie plasterki (wg. gustu) Do ogórków wlewamy
smietane i dodajemy cukier, sól i pieprz do smaku. Dokładnie
wymieszać. I porozlewać do salaterek. gulasz możemy podawać
zziemniakami, ryżem lub z kaszą.
Podziel się
oceń
3
0


Komentarze do wpisu

Skocz do dodawania komentarzy
  • dodano: 16 grudnia 2012 18:59

    super

    autor ;)

  • dodano: 09 listopada 2012 14:47

    jest pyszny,prawda to :)

    autor Izka

  • dodano: 20 listopada 2011 11:49

    Przepyszne lepsze byc nie moglo dzieci moje to wielbia i chca jeszcze.

    autor Daga

    blog: Haj

  • dodano: 24 października 2011 15:26

    dobre!!! wszystkim smakowało.

    autor w

    blog: w

  • dodano: 02 października 2011 11:48

    ja też do mizeri daje ocet jest 100% lepsza a gulasz robiło sie u mnie w domu jako dziecko do dzis pamietam smak i gotuje dla swojej rodziny

    autor lutka

  • dodano: 03 września 2011 14:43

    Do ogórków dodaje jeszcze ocet.

    autor ilemm

  • dodano: 16 lipca 2011 15:58

    Ja dodałam listek laurowy i angielskiego ziela pare kuleczek.Gulasz nabrał wyrazistrzego smaku:)

    autor ilonka

  • dodano: 27 czerwca 2011 19:02

    Gulasz bardzo dobry, ja zrobilam tylko taki myk, że pokroiłam serduszka w plastry, jest jeszcze lepszy i delikatniejszy.

    autor katak

  • dodano: 24 lutego 2011 11:36

    ja serca podaje z chinszczyzna na patelni pycha

    autor aaawatar

  • dodano: 29 stycznia 2011 20:04

    super!! dzięki

    autor sheepworld0

  • dodano: 03 stycznia 2011 13:27

    Super! Nie mogłam się ujeść! Pychota...mniam, mniam. Pozdrawiam cieplutko!

    autor Serena41

Zapamiętaj Nick

Zapamiętaj Blog

Wstaw emotikona

Akceptuję regulamin i zobowiązuję się do przestrzegania jego postanowień.

piątek, 29 sierpnia 2014

Licznik odwiedzin:  325 309  

Kalendarz

« sierpień »
pn wt śr cz pt sb nd
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Subskrypcja

Wpisz swój adres e-mail aby otrzymywać info o nowym wpisie:

O moim bloogu

Zdjęcia prezentowane na tym blogu są Własnością AUTORA. Nie zgadzam się na ich kopiowanie i wykorzystywanie na innych serwisach lub stronach internetowych.

O mnie:)

kontakt:
GG:36372499
e-mail:
mmaajjkkaa11@wp.pl

Statystyki

Odwiedziny: 325309
Wpisy
  • liczba: 148
  • komentarze: 418
Galerie
  • komentarze: 0
Punkty konkursowe: 0
Bloog istnieje od: 1963 dni